Naslovna slika za Prijedlog smanjenja cijene usluga u vrtićima za vrijeme pandemije
27. 01. 2022.

Prijedlog smanjenja cijene usluga u vrtićima za vrijeme pandemije

PODSJEĆAMO DA SE GRADONAČELNIK IVAN RADIĆ 2020. GODINE ZALAGAO ZA SMANJENJE CIJENE VRTIĆA, A SADA JE NASTUPILO POSKUPLJENJE
Roditelje djece koja pohađaju osječke vrtiće neugodno je iznenadilo poskupljenje naknade dok dijete iz opravdanih razloga ne pohađa vrtić i to za sto posto! Riječ je o potezu za kojeg nema opravdanja u vrijeme pandemije. S tim u vezi podsjećamo na zalaganje gradonačelnika Ivana Radića u korist roditelja, ne tako davno, 2020. godine dok još nije bio gradonačelnik.

ZAŠTO MJERA U VRTIĆIMA NIJE NA VRIJEME PRODUŽENA?
Želimo se osvrnuti i na peticiju koju je početkom COVID-19 pandemije u 2020. g. potpisalo 1060 roditelja s područja Osijeka u kojima izražavaju svoje nezadovoljstvo visinom naknade za vrtić dok su djeca u izolaciji.
Pandemija još itekako traje. Stoga pitamo, iz kojeg se razloga sada u 2022. g. čuvanje mjesta u vrtiću ponovno vraća na 400 kn umjesto 200 kn kako je konačno bilo dogovoreno u svibnju 2020.?
Zašto mjera nije na vrijeme produžena?

PRIJEDLOG KLUBA VIJEĆNIKA MOŽEMO O IZMJENI PLAĆANJA VRTIĆA U STUDENOM 2021., PRIJE UKIDANJA PRIVREMENE OLAKŠICE
Podsjećamo da je u studenom 2021. Klub vijećnika Političke platforme MOŽEMO predložio na dnevni red Gradskog vijeća Grada Osijeka za 2022. g. Odluku o izmjeni plaćanja vrtića.Jedan od prijedloga je cijena paušala 100 kn kada dijete izostaje dulje od 30 dana kontinuirano, a sada je cijena porasla na 400 kn‼